FARG Mychef Airfryer İle Pratik Mini Çıtır Börekler
Kahvaltıya, beş çayına, bazen pikniğe, bazen çocuğunuzun beslenmesine… Günün her saatinde kendisine yer bulan bir lezzet. Evet ta kendisi; Börek!
Türk mutfağının gözdesi olan bu lezzet çok uzun zamanlardır soframızın vazgeçilmezi. Sofralarımızın bu vazgeçilmez lezzetini 5 çayı için en pratik şekilde hazırlamaya ne dersiniz
Ispanaklı Mini Börekler
Malzemeler
Ispanaklı İç:
- 3 adet yufka
- 500 gr ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
Sosu İçin:
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu, susam
Hazırlanışı:
İyice yıkanmış ıspanaklar suyu süzülmek üzere bir kenara ayrılır. 1 baş soğan yemeklik doğranır ve sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur. Ispanaklar el yordamıyla irice doğranır, ve kavrulmuş soğanla karıştırılıp biraz daha kavrulur. Tuz eklenerek biraz daha pişirilir. Pişen iç ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hızlıca yufkada kullanılacak sos, bir kasede hazır edilir.
Ispanaklı iç soğurken yufkalar hazırlanır. 3 adet yufka üst üste gelecek şekilde hamur tahtasına alınır. Büyüklük tercihine göre 8 ya da 16 parçaya bölünen yufkalara önce sos sürülür, ardından soğumuş olan ıspanaklı harç konulur ve sarılır. Hazırlanan mini çıtır börekler, önceden 180 derecede ısıttığınız Farg Mychef Airfryer’in pişirme haznesine yerleştirilir. Hazırlanan mini çıtır böreklerin üzerine önce yumurta sarısı, sonra da susam/çörek otu serpilir. Börekler 180 derecede, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Çıtır çıtır mini börekler beş çayına hazır! Afiyet olsun!