FARG Mychef Airfryer ile Soğan Halkası Tarifi

Soğan halkasını hepimiz çok seviyoruz fakat pişirirken fazla yağ harcıyoruz. Hem de dışarıdan almak istemiyoruz. Karşınıza sağlıklı bir soğan halkası tarifiyle geldim. Nasıl mı? İşte Farg Mychef Airfryer ile… Hadi başlayalım.

 

Malzemeler:

  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 şişe maden suyu

FARG Mychef Airfryer ile Soğan Halkası Tarifi

 

Hazırlanışı:

  • Soğanlarımızı soyup acısının çıkması için 30 dakika kadar suda bekletiyoruz.
  • Beklettiğimiz soğanları sudan alıp kuruluyoruz.
  • Soğanlarımızı halka şeklinde kesiyoruz.
  • Her bir dilimi halkalara ayırıyoruz.
  • Derin bir kasenin içerisine un ve mısır nişastasını alıp soğanlarımızı harcın içerisine batırıyoruz, fazla gelen harcı silkeliyoruz.
  • Tüm soğanları bu şekilde kapladıktan sonra kalan harcımıza yumurta kırıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Üzerine tuz ve maden suyu ekleyip akışkan bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Ekmek kırıntılarımızı rondodan geçiriyoruz ve bir kaba boşaltıyoruz.
  • Soğan halkalarımızı önce yumurtalı harcımıza daha sonra ekmek parçalarımıza batırıyoruz.
  • Tüm soğan halkalarımızı bu şekilde kaplıyoruz.
  • Farg Mychef Airfryer’i 180ºC de veya sebze modunda çalıştırıyoruz.
  • Ardından soğan halkalarımızı airfryer haznesine diziyoruz.
  • Her 2-3 dakikada bir soğan halkalarımızı ters düz çeviriyoruz.
  • Soğan halkalarımızı 9 dakika kadar pişiriyoruz daha çıtır olmasını istiyorsanız 3-4 dakika daha pişirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun…

FARG Mychef Airfryer ile Soğan Halkası Tarifi