FARG Mychef Airfryer İle Kıymalı Milföy Mantı Tarifi
Mantı severlerdenseniz yapması da pişirmesi kadar pratik bu tarif tam size göre! FARG Mychef Airfryer İle hazırlayacağınız bu pratik ve lezzetli tarifi hazırlamak için yazımıza göz atın.
Farg Mychef Airfryer ile Kıymalı Milföy Mantı Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket miflöy hamuru
- 250 gr kıyma ( tercihinize göre tavuk ya da hindi kıyma da kullanabilirsiniz)
- 1 küçük boy kuru soğan – rendelenmiş
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:
-
Öncelikle kıymayı derin bir kaseye alın. Rendelenmiş soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi de ilave edin. İyice karıştırın.
- Milföy hamurlarını tezgaha açın ve isteğe bağlı olarak küçük kareler halinde kesin.
-
Her milföy karesine hazırladığınız kıymalı içten koyun. Dört köşesini birleştirerek güzelce kapatın. Bu şekilde tüm milföyleri hazırlayın.
- Airfryer tabanına yağlı kağıt serin.
-
Hazırladığınız milföy mantılarını airfryer tabanına dizin. Üzerlerine az miktarda sıvı yağ sürün.
- Airfryer‘ı 180 derecede önceden ısıtın. Isınan hazneye milföy mantıları yerleştirin.
- Yaklaşık 10-12 dakika süreyle, ara ara kontrol ederek milföy mantıları kızartın.
- Milföy mantıları güzelce kızardıktan sonra airfryer‘dan çıkarın.
- Bir tavada tereyağını eritin. Yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Yoğurtlu karışımı milföy mantılarının üzerine dökün.
- Son olarak üzerine tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyerek servis yapın.