FARG Mychef Airfryer İle Çıtır Karnabahar Tarifi
Airfryerde sürekli et veya balık yapılıyor bir kere de çok lezzetli bir sebze tarifi verelim değil mi? Çoğumuz karnabaharı pek sevmeyiz fakat bu tarifle bayılacağınıza eminim. Hadi başlayalım… Artık FARG Mychef Airfryer ile birbirinden lezzetli sebze yapabileceğiz.
Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
![Airfryer tarifler](https://www.farg.com.tr/wp-content/uploads/2023/03/airfryer-karnabahar-tarifi-2.jpg)
FARG Mychef Airfryer İle Çıtır Karnabahar Tarifi
Hazırlanışı
- Karnabahlarımızı bol suda yıkayıp ayırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
- Sosumuzu hazırlamak için derin bir kase alıyoruz ve içerisine yoğurt, mısır unu, yumurta, kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve zerdeçalı güzelce harmanlıyoruz.
- Ardından kuruyan karnabaharlarımızı sosumuzun içerisine atıp her yerine sos gelecek şekilde karıştırıyoruz.
- Daha sonra altına yağlı kağıt serdiğimiz airfryer kabının içerisine sosladığımız karnabaharlarımızı koyuyoruz.
- Manual ayarda 190°C de 15 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- O sırada karnabaharlarımızın yanına sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
- Pişen karnabaharlarımızla birlikte yoğurdumuzu servis edebiliriz.
- Afiyet olsun…
![Airfryer tarifler](https://www.farg.com.tr/wp-content/uploads/2023/03/airfryer-karnabahar-tarifi-1.jpg)
FARG Mychef Airfryer İle Çıtır Karnabahar Tarifi