FARG Mychef Airfryer ile Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç pilavı her yemeğin yanına yakışır değil mi? Köfte, et, sulu yemekler vb… Bazen acelemiz olduğunda pirinç pilavını özensiz, dikkat etmeden yapabiliyoruz. Özellikle ramazanlarda oruçluyken yemek yapmak daha da zor geliyor insana. İşte bu yüzden hem lezzetli hem tane tane hem de hızlıca yapabileceğimiz tarifle geldim. Nasıl mı? Farg Mychef Airfryer ile…
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
- Pirinçlerimizi bir kaba aldıktan sonra özenle nişastası gidene kadar yıkıyoruz
- Ardından üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.
- Airfryerin içerisine ısıya dayanıklı bir pişirme kabı koyuyoruz.
- Pirinçlerimizi süzüyoruz, 2 yemek kaşığı tereyağını kabın içerisine koyup 180°C de çalıştırıyoruz.
- Eriyen tereyağımızın üzerine şehriyeyi koyup 1-2 kere karıştırıyoruz.
- Şehriyelerimizi pişmeye bırakıyoruz. Pişen şehriyelerimizin üzerine pirinçlerimizi ilave ediyoruz ve airfryerimizi 185°C de 2 dakika pişiriyoruz.
- Üzerine sıcak su ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Farg Mychef Airfryer’i 200°C de ayarlıyoruz ve pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
- Pirinç pilavımızı 20 dakika pişirdikten sonra dinlenmeye bırakıyoruz.
- Afiyet olsun..