Sonbaharın Lezzet Şöleni Balkabağı ve AirFryer’ da Balkabağı Tatlısı
Sonbaharın gelmesiyle birlikte doğanın renk paleti değişiyor, yapraklar sarı, kırmızı ve turuncuya bürünüyor. Bu muazzam mevsimin getirdiği güzelliklerden biri de Geleneksel Türk Tatlılarının vazgeçilmezi; balkabağı!
Balkabağı denince aklımıza en çok balkabağı tatlısı gelse de, balkabağı ile yapılan tüm tarifler damaklarınıza şölen yaşatabilir.
Üstelik sofralarımıza lezzet katan balkabağının sağlık için faydaları da saymakla bitmiyor. İşte balkabağının bazı sağlık avantajları:
- Yüksek Lif İçeriği:Balkabağı, sindirim sistemini destekleyen yüksek lif içeriğine sahiptir. Sindirim sorunlarına karşı etkili bir çözüm olabilir.
- Beta-Karoten Deposu:Portakaldan daha fazla beta-karoten içeren balkabağı, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve göz sağlığını destekleyebilir.
- Potasyum Kaynağı:Potasyum, kalp sağlığını destekleyen önemli bir mineraldir. Balkabağı, bu minerali içerdiği için kalp dostu bir besindir.
Şimdi, bu enfes sebzenin tadını çıkarma vakti! Fakat artık geleneksel yöntemlerle değil, yenilikçi ve pratik bir yöntemle: Airfryer’da!
Airfryer’da Balkabağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kg balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet kabuk tarçın
- 2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)
- Tahin (isteğe bağlı)
- Ceviz içi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Balkabakları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra kare şeklinde dilimlenir.
Dilimlenen kabaklar bir kap içerisine alınır ve her yerine gelecek şekilde şeker dökülür. Lezzet vermesi için tarçın kabuğu ve karanfiller de bu aşamada konur. Üzeri bir streç filmle kapatılarak 1 saat kadar bekletilir.
1 saat sonunda suyunu salan kabaklar airfryer a alınır. Kabaklar airfryerda 180 derecede 30 dakika pişirilir.
Kabak tatlısını daha karamelize seviyorsanız 200 derecede 5-6 dakika kadar (bu aşamada airfryerı açarak kontrol ediniz) daha pişirebilirsiniz.
Pişen kabak tatlısını uygun bir kaba alıp üzerine tahin gezdirip ceviz içiyle de süsleyebilirsiniz.
Ve sonbaharın en lezzetli tatlısı olan Balkabağı Tatlısı hazır. Afiyet olsun.